17
Mar

Studieresa till Jordanien, Israel och Palestina

Plats: Amman

Datum och tid; -

Välkommen att följa med på Folk och Försvars studieresa till Jordanien, Israel och Palestina, 17–23 mars 2018

Jordanien har en särskild roll i Mellanöstern med tanke på landets geopolitiska läge. Närheten till både konflikten mellan Israel och Palestina och till länder som Irak och Syrien påverkar Jordanien i stor utsträckning och riktar in landets inrikes- och utrikespolitiska agenda. Instabilitet och konflikt i regionen har lett till att Jordanien under flera omgångar mottagit stora mängder flyktingar, senast mer än en halv miljon flyktingar i samband med inbördeskriget i Syrien. För ett land som Jordanien med begränsade resurser har detta inneburit stora utmaningar. Resursbristen skapar försvårande omständigheter för Jordanien, där vattenbrist ofta pekas ut som en av de största framtida utmaningarna för landet.

För att vara ett land i en region med instabilitet och konflikt så har Jordanien i mångt och mycket klarat sig bra och haft en relativt stabil politisk situation i landet. Detta är ett av de områden som vi kommer att fördjupa oss i på studieresan. Vidare frågor vi ska beröra under studieresan är Jordaniens roll i konflikter i regionen, landets terrorismförebyggande arbete, den migrationspolitiska och humanitära situationen samt Jordaniens relation till omvärlden. Besök i Israel och Palestina planeras också att genomföras, där fokus kommer ligga på konflikten mellan Israel och Palestina.

Vi åker till Jordanien, Israel och Palestina för att ytterligare öka vår förståelse och kunskap om situationen i regionen samt för att få en bild av hur framtiden kan komma att se ut.  

I genomförandet av resan har vi ett givande samarbete med Sveriges ambassad i Amman. Vi arbetar för närvarande med programmet som kommer att innebära drygt två fullmatade dagar i Jordaniens huvudstad Amman, ett besök i den berömda klippstaden Petra och avslutningsvis besök i Israel och Palestina. Vi planerar att bland annat träffa myndighetsföreträdare, think tanks och representanter för civilsamhället under resan.

Resan vänder sig till beslutsfattare, politiker samt representanter från våra medlemsorganisationer, media, myndigheter och näringsliv. Deltagaravgiften är preliminärt 19 000 kronor per person och den täcker resa, boende och de flesta måltiderna i samband med resan. För allmänna resevillkor, vänligen se nedan.

Deltagarantalet är begränsat till 18 personer.
För ytterligare information och intresseanmälan kontakta Andrea Wahlberg (andrea.wahlberg@folkochforsvar.se eller 073-624 60 06). Vänligen notera att sista dag för intresseanmälan är söndag 21 januari 2018.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 

Resevillkor vid Folk och Försvars studieresa till Jordanien

Resan
Studieresan inleds på Arlanda lördagen den 17 mars ochavslutas när vi landar åter på Arlanda fredagen den 23 mars. Folk och Försvar ansvarar för att boka flygresan, men samtliga resenärer ansvarar själva för att medta nödvändiga resehandlingar. En förutsättning för att få delta på studieresan är att man är med på samtliga besök och aktiviteter under hela resan.

Anmälan
Efter sista anmälningsdag kommer Folk och Försvar att meddela dig om du fått en plats på resan. Då behöver du omgående bekräfta ditt deltagande, samt betala in anmälningsavgiften. Anmälan till resan är bekräftad först då anmälningsavgiften på 5000 kr är betald och har inkommit på Folk och Försvars konto. Regler för återbud återfinns nedan. Faktura på resterande summa skickas efter genomförd studieresa.

Återbud
Vid återbud debiterar Folk och Försvar deltagaren anmälningsavgiften. Dessutom debiterar Folk och Försvar deltagaren för de eventuella faktiska utlägg som Folk och Försvar har haft för deltagaren i samband med resan, i den mån vi inte har kunnat avboka dessa. Vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom debiteras deltagaren inga kostnader utan hela beloppet återbetalas inklusive anmälningsavgiften.

Försäkring
Normalt är deltagarna försäkrade genom sin anställning och gällande kollektivavtal. Det är därför viktigt att du själv undersöker ditt försäkringsskydd.

Pass och visum
Pass ska alltid medtas och behöver vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs för inresa i Jordanien. Alla deltagare ansvarar för att söka visum själva, det görs enklast på Jordaniens Ambassad i Stockholm.   

Klädsel
Vid besök hos politiker, organisationer, myndigheter och vid mottagningar rekommenderas kostym.

Övrigt
Vid ett eventuellt försämrat säkerhetsläge i det direkta närområdet förbehåller sig Folk och Försvar rätten att, i samråd med Ambassaden i Amman, ställa in eller ändra vissa delar av resan.

FoF PLAY
FoF PLAY
FoF PLAY
Information
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men observera att antalet platser är begränsade.
Anmälan: Du anmäler dig här .
Frågor: Vid frågor vänligen kontakta andrea.wahlberg@folkochforsvar.se,
073-624 60 06.

Vi åker till Jordanien, Israel och Palestina för att ytterligare öka vår förståelse och kunskap om situationen i regionen samt för att få en bild av hur framtiden kan komma att se ut.  

Relaterade filer

Inga relaterade filer

Taggar

Tillbaka

Kalender

Kommande och senast genomförda event

Kommande event

15
Mar

Studieresa till Kina

Peking, Kina

24 Mars 2019 - 24 Mars 2019

25
Mar

Kärnvapenförbudskonventionen - borde Sverige skriva på?

Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

25 Mars 2019, klockan 13:00 - 14:00

Genomförda event

21
Mar

CANCELLED: Perspectives on European Security

Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

21 Mars 2019, klockan 14:30 - 15:30

20
Mar

Vi söker programansvarig för totalförsvar och krisberedskap

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14, Gamla stan

20 Mars 2019

15
Mar

Studieresa till Kina

Peking, Kina

15 Mars 2019 - 24 Mars 2019

13
Mar

Näringslivets roll inom totalförsvaret

Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

13 Mars 2019, klockan 13:30 - 15:30

20
Feb

Samtal med: Efraim Gómez

Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37

20 Februari 2019, klockan 16:30 - 17:00

08
Feb

Försvarsmaktens ekonomi - vart tar pengarna vägen?

Linnegatan 14, Stockholm

8 Februari 2019, klockan 08:45 - 12:00

FoF Play

Direkt och i efterhand

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...