15
Mar

Studieresa till Kina

Plats: Peking, Kina

Datum och tid; -

Intresseanmälan till Folk och Försvars studieresa till Kina i mars 2019

Kinas roll och betydelse i världen växer sig allt starkare och president Xi Jinping är tydlig i ambitionen att Kina återigen ska bli en inflytelserik supermakt. Genom bland annat Sidenvägsinitiativet ska Kina knytas närmre resten av världen, exempelvis med underlättad handel och transport. Denna satsning, kombinerat med växande militär förmåga, mottas med oro från omvärlden. Landets allt större inflytande på den internationella säkerhetspolitiken betraktas från många håll som problematiskt. Utvecklingen kommer att ge konsekvenser för omvärlden ur politiska, ekonomiska och militära aspekter för att nämna några. I mars 2019 planerar Folk och Försvar att genomföra en studieresa till Kina, med syftet att lära oss mer om Kinas globala ambitioner och hur det påverkar Sverige och vår omvärld.

Vi planerar att bland annat träffa myndighetsföreträdare, mediarepresentanter, internationella organisationer och näringsliv. I nuläget planeras resan att genomföras i Peking, med eventuellt en kortare inrikes resa. Utöver detta kommer delegationen att besöka kinesiska muren och i mån av tid andra historiska platser i Peking. I genomförandet av studieresan samarbetar vi med Sveriges ambassad i Peking som kommer att vara behjälpliga med programmet.

Resan vänder sig till beslutsfattare, politiker samt representanter från våra medlemsorganisationer, media, myndigheter, akademi och näringsliv. Deltagaravgiften är preliminärt 25 000 kronor per person och den täcker resa, boende i enkelrum, transporter under resan och de flesta måltiderna. För allmänna resevillkor, vänligen se nedan.

Deltagarantalet är begränsat till 18 personer. För eventuella frågor och för att lämna din intresseanmälan kontakta Andrea Wahlberg på andrea.wahlberg@folkochforsvar.se eller 073-624 60 06. I intresseanmälan ber vi dig att skriva en kort motivering till varför du vill delta i studieresan. Vänligen notera att sista dag för intresseanmälan är fredagen 21 december.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Med vänliga hälsningar,
Maud Holma von Heijne
Generalsekreterare Folk och Försvar

 

Resevillkor vid Folk och Försvars studieresa till Kina

Resan
Resan är preliminärt bestämd till 15–24 mars, men då flygbiljetterna ej är bokade kan datumet komma att ändras något. Slutgiltigt besked om flygresan ges innan jul. Folk och Försvar ansvarar för att boka flygresan, men samtliga resenärer ansvarar själva för att medta nödvändiga resehandlingar samt att ta sig till Arlanda enligt utsatt tid. En förutsättning för att få delta på studieresan är att man är med på samtliga besök och aktiviteter under hela resan.

Notera att resan genomförs till självkostnadspris och att priset är en uppskattning och kommer att fastställas i ett senare skede. För närvarande ingår inte en eventuell inrikes resa i det preliminära priset.

Anmälan
Efter sista anmälningsdag kommer Folk och Försvar att meddela dig om du fått en plats på resan. Då behöver du omgående bekräfta ditt deltagande. Därefter faktureras du anmälningsavgiften på 7 000 kr. Regler för återbud återfinns nedan. Faktura på resterande summa skickas efter genomförd studieresa.

Återbud
Vid återbud debiterar Folk och Försvar deltagaren anmälningsavgiften. Dessutom debiterar Folk och Försvar deltagaren för de eventuella faktiska utlägg som Folk och Försvar har haft för deltagaren i samband med resan, i den mån vi inte har kunnat avboka dessa.

Försäkring
Normalt är deltagarna vid våra studieresor försäkrade genom sin anställning och gällande kollektivavtal. Det är därför viktigt att du själv undersöker ditt försäkringsskydd.

Pass och visum
Pass ska alltid medtas och behöver vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs för inresa i Kina och söks tidigast tre månader innan avresa och senast en månad innan avresa. Alla deltagare ansvarar för att söka visum själva.

Klädsel
Vid besök hos politiker, organisationer, myndigheter och vid mottagningar rekommenderas kostym.

Övrigt
Vi utgår från att du som anmäler intresse avser att delta på resan och att du har möjlighet att delta under de ovan angivna förutsättningarna.

 

FoF PLAY
FoF PLAY
FoF PLAY
Information
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men observera att antalet platser är begränsade.
Anmälan: Du anmäler dig här .
Frågor: Vid frågor vänligen kontakta andrea.wahlberg@folkochforsvar.se,
073-624 60 06.
Relaterade filer

Inga relaterade filer

Taggar

Tillbaka

Kalender

Kommande och senast genomförda event

Kommande event

15
Mar

Studieresa till Kina

Peking, Kina

15 Mars 2019 - 24 Mars 2019

Genomförda event

13
Jan

Rikskonferensen 2019

Sälens högfjällshotell

13 Januari 2019 - 15 Januari 2019

19
Dec

Samtal med: Petra Tötterman Andorff

Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37 Stockholm

19 December 2018, klockan 16:00 - 16:30

18
Dec

Den liberala världsordningen under press - globala trender 2030

Folk och Försvar, LIlla Nygatan 14, Gamla stan

18 December 2018, klockan 10:00 - 11:00

10
Dec

Rundabordssamtal om kärnvapen och internationell säkerhetspolitik

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14

10 December 2018, klockan 18:00 - 20:00

06
Dec

Studentkonferens: Perspectives on international security

Uppsala Univeristet

6 December 2018, klockan 09:15 - 15:00

05
Dec

Ukraina - När är gränsen nådd?

Myntkabinettet, Gamla Stan, Stockholm

5 December 2018, klockan 09:30 - 10:30

FoF Play

Direkt och i efterhand

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...