Kommunikatör till Folk och Försvar

Om Folk och Försvar

Folk och Försvars uppgift är att skapa intresse för och kunskap om frågor som påverkar vår fred, frihet och demokrati, samt att verka för att frågor om vår försvars- och säkerhetspolitik och krisberedskap är hela folkets angelägenhet.

Vi är en ideell organisation och våra ca 90 medlemsorganisationer är garanten för vårt oberoende men också för vårt opolitiska uppdrag. De visar också på bredden i vår verksamhet – från hur globala säkerhetspolitiska trender påverkar oss och vår politik till hur vår lokala krisberedskapsförmåga att skapa trygghet för alla fungerar.

Vår verksamhet delar vi in i två verksamhetsgrenar – seminarier och konferensverksamhet samt utbildningsverksamhet. Därutöver tillkommer planering och genomförande av våra organisationsgemensamma projekt – Rikskonferensen samt våra uppdrag i Almedalen.

Idag är vi nio medarbetare på vårt kansli som leds av vår generalsekreterare. Vår verksamhet når över hela landet men vår gemensamma utgångspunkt har vi i Gamla Stan i Stockholm.

Vår verksamhet finansernas genom ett särskilt anslag från Försvarsdepartementet samt medlemsavgifter från medlemsorganisationerna. Därutöver har vi ett avtalsreglerat samarbete med Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om utbildningsverksamhet samt olika former av verksamhetsintäkter.

 

Eftersom vår kommunikatör bestämt sig för att flytta från Stockholm söker vi nu en ersättare.

 

ANNONS:

Dina arbetsuppgifter

Som Kommunikatör hos oss får du arbeta i en organisation som har ett starkt varumärke och högt anseende. Vi är en ledande aktör inom vårt område och du ska hjälpa oss att förvalta och öka kunskapen om vår verksamhet.

Du kommer att få leda projekt som syftar till att öka kunskapen om och engagemanget för frågor om Sveriges säkerhetspolitik, försvarspolitik samt totalförsvar och krisberedskap. Arbetet kommer till del att syfta till att marknadsföra och informera om vår befintliga verksamhet i olika kommunikationskanaler men också att utveckla nya projekt som bidrar till vår organisations uppdrag.

Vi vill att du ska tänka nytt och våga prova nya former för vår externa kommunikation och driva sådana projekt, själv och tillsammans med andra. Du kommer också att arbeta med genomförandet och rent konkret hantering av extern kommunikation i t e x sociala medier.

Uppskattningsvis omfattar kommunikationsarbetet ca 75% och därutöver 25% deltagande i vår övriga verksamhet. Utformningen av vad de 25% omfattar beror på vilka kompetenser och erfarenheter du har med dig och vad du är intresserad av inom vår verksamhet.

Eftersom vi är en liten organisation måste du vara beredd att hjälpa till där och när det behövs.

Arbetet som kommunikatör betyder att dina huvuduppgifter är att:

 • Leda och utveckla kommunikationsprojekt (du ska vara drivande)
 • Ansvara för vår kommunikationsplan (tänka nytt, våga prova, utvärdera, justera)
 • Vara ett stöd i hela vår organisations kommunikationsarbete (samarbeta)
 • Ansvara för att utveckla och uppdatera vår webbplats (praktiskt)
 • Ansvara för vår närvaro på sociala medier (praktiskt)
 • Ansvara för vårt säkerhetspolitiska nyhetsbrev (kunna formulera dig)
 • Ansvara för ledning och produktion av digitala och tryckt media
 • Stötta generalsekreteraren i frågor som rör extern kommunikation och administration kring det.

Utöver det kommer du att:

 • Bidra till planering och genomförande av seminarier samt utbildningar med unga som huvudsaklig målgrupp
 • Arbeta för att utveckla och bidra till vårt nätverk av samarbetspartners och beslutsfattare

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant utbildning med inriktning på kommunikation eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att leda och arbeta i projekt med budget och resultatkrav och har arbetat med både strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete.

För att passa in hos oss har du ett engagemang för frågor som påverkar vår gemensamma fred och demokrati – här i Sverige eller globalt. Du bör ha vana av att prata inför folk då arbetet kan omfatta deltagande i våra utbildningar. Engagemang i civilsamhället, frivilliga organisationer eller försvars- eller samhällssäkerhetssektorn är meriterande.

Vi ser gärna att du är en van användare av MS Office, Adobe Creative Suite-serien, sociala medier samt av olika CMS-system för uppdatering av webbplatser. Du bör vara bekväm med hantering av digitala media för såväl webb som tryck.

Som person är du social och gillar att arbeta och kommunicera med människor och ibland även stå i centrum själv.

Arbetsbelastningen är periodvis hög och ställer krav på att du är självständig och har en god förmåga att prioritera och arbeta på ett strukturerat vis.

Vi vill vara en arbetsplats där olika människor bidrar gemensamt till såväl en god stämning som en plats där vi lär av varandras erfarenheter och bakgrund.

Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund utan till nyfikenhet, prestigelöshet, drivkraft och omdöme.

 

Är du intresserad?

Ansökan med CV och personligt brev skickas till maud.vonheijne@folkochforsvar.se 

Har du frågor kontakta generalsekreterare Maud Holma von Heijne, 070-678 92 92

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med placering i Stockholm.
 • Anställningens omfattning: Heltid
 • Tillträde: Fr o m augusti, eller enligt överenskommelse.
 • Löneform: Månadslön
 • Sista ansökningsdag: 2017-08-31